torstai 21. kesäkuuta 2018

Kun toiset on lomalla, toiset on töissä





Siis mitä te sitten oikein teette kesällä? Tämä on kysymys, joka esitetään aina, kun tulee puheeksi, ettemme me ns. normitöissä olevat suinkaan pääse lomalle yhtä aikaa opiskelijoiden kanssa. Kun kahvila-ravintola Punaportti menee kiinni, niin siellä alkaa perusteellinen siivous lattiasta kattoon tai oikeastaan katosta lattiaan. Myös laitteiden vuosihuollot tehdään näin kesäaikaan. 

Siivoustyö aloitettiin sulattamalla ja pesemällä iso pakastin sekä kylmiöt. Sen jälkeen oli vuorossa keittiön kaappipakastimet ja jääkaapit. Niistä myös sammutetaan virrat kesän ajaksi. 
Ja sitten varsinainen siivous aloittaen ihan katon pesusta, seuraavaksi seinät, jne...





Kun isot pinnat ja suuret linjat on saatu siivottua, kiillotetaan hyllyt ja kaapit ja järjestellään tavarat takaisin paikoilleen sekä järjestellään myös kuiva-ainevarasto.







Loppusilauksena kiillotetaan myös vesihanat, altaat ja kerätään veitset huoltomiehelle teroitettavaksi. Tämä tehdään keittiössä. Ihan vastaavia toimia tehdään myös kahvilan ja salin puolella. Kaikki irti lähtevä otetaan irti ja pestään tai pyyhitään puhtaaksi.





Tähän kaikkeen meni aikaa kaksi viikkoa. Hyvin tehty työ tuottaa itsellekin iloa ja on mukava jäädä lomalle. Syksyllä taas jatketaan!

Hyvää kesää kaikille!
t. Maria



1 kommentti:

  1. Tuo onkin hyvä, että tekee perusteellisen siivouksen tietyin väliajoin. Me myös sen teimme ravintolassamme vain vähän aikaa sitten. Nyt meillä on tavoitteena löytää keino, kuinka ylläpitää sitä. Ainakin säännöllinen rappusiivous tulisi tarpeen. https://www.siivousnorppa.fi/liiketilasiivous

    VastaaPoista