lauantai 18. helmikuuta 2017

Marika ja Roosa Rinkelikisoissa

Suomen Leipuriliitto Oy:n järjestämä 28. Rinkeli Grand Prix -kilpailu käytiin 11. helmikuuta Kotkassa. Ekami, Etelä-Kymenlaaksoam ammattiopisto toimi kisapaikan järjestäjänä.  Ammattiopisto Tavastian leipuri-kondiittoriopiskelijat Marika ja Roosa osallistuivat kilpailuun 10 muun opiskelijaparin kanssa. Rinkelikilpailu on ammattioppilaistosten nuorisoasteen alle 23-vuotiaiden leipuri-kondiittoriopiskelijoiden SM-kilpailu. Joukkue muodostuu kahdesta opiskelijasta ja opettajasta, joka ei kuitenkaan saa osallistua käytännön työskentelyyn kilpailun aikana.


Kuvaushetki ennen kilpailua
Kilpailijat saivat punnita tuotteet ennen varsinaisen kilpailun alkua.
Marika ja Roosa
Kilpailuaika oli viisi tuntia, klo 9-14. Opettajille oli järjestetty kilpailun ajaksi muuta ohjelmaa.
Ohjelma alkoi ihailemalla Ekamin salin seinämaalausta, joka on Tove Janssonin maalaama.
 Jatkoimme Sapokka -puistoon, joka on näkemisen arvoinen talvellakin.
Sen jälkeen ihailimme erilaisia Ekamin simulaattoreita ja saimme kuulla erilaisista koulutuksista. Voit tutustua Ekamin oppilaitokseen tarkemmin tästä.
Oppilaitoksella on oma laiva Katarina, joka on entinen jäänmurtaja Aranda.
Torin vieressä olevassa kahvilassa joimme possokahvit.
Kierros päättyi Merikeskus Vellamoon. Käy tutustumassa sen sivuille.

Kilpailijat valmistivat viiden tunnin aikana kaksi kahvileipätuotetta ja kaksi konditoriatuotetta. Molemmista tuotteista toinen oli vapaavalintainen, jota kilpailijat olivat harjoitelleet etukäteen ja toinen pakollinen tuote, jonka sai tietää perjantai-iltana.

Tuomarit arvioivat tuotteiden ulkonäköä, makua ja  kilpailijoiden ammattitaitoa. Pakollisten tuotteiden painoarvo oli 60 % ja vapaavalintaisten 40 %. Kahvileipätuotteita valmistettiin 20 hengelle ja konditoriatuotteita 20 tai kaksi kappaletta (kakkuja).

Perjantai-iltana kilpailijat ja opettajat saivat nähdä tuotteet, niiden valmistusohjeet ja maistaa niitä. 
Tuotteet suunnitelleet tuomarit esittelivät ne ja vastasivat kysymyksiin.
Pakollinen kahvileipätuote oli omenapunnuspulla. Tässä mallit.


Kilpailijoiden valmistavat omenapunnuspullat:

Pakollinen konditoriatuote oli Suomi100 -kakku.


Kilpailijoiden kakut:

Vapaavalintaiset kahvileipätuotteet:

Vapaavalintaisia konditoriatuotteita on vain kymmenen, koska erään parin tuote ei onnistunut.

Selkeä voittaja oli Turun ammatti-instituutin joukkue, jonka muodostivat opiskelijat Iida-Kaisa Juntunen ja Oskari Takkinen sekä opettaja Arja Korhonen-Masalin.
  Voittajien vapaavalintaiset tuotteet löydät vihreän värin perusteella.

Vasemmalla pronssimitalistit Suvi Nieminen ja Nella Kumpulainen sekä opettaja Outi Nieminen Koulutuskeskus Salpauksesta Lahdesta. Keskellä voittajat Oskari Takkinen ja Iida-Kaisa Juntunen sekä opettaja Arja Korhonen-Masalin. Oikealla hopeamitalistit Satu Vierelä ja Saara Lehtimäki ja opettaja Reijo Heinonen Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Kangasalan yksiköstä.

Marika ja Roosa olivat tyytyväisiä omaan panokseensa, tällä kertaa se ei riittänyt mitaleille, mutta kilpailu kokonaisuudessaan oli hieno kokemus, jota muistellaan vielä monta kertaa. Kunniakirjat ovat tulossa postissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti