sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Tekemisen makua kolmosten carte -opinnoissa

Nyt on opinnoissa menossa todellinen tekemisen meininki. Suurtalouden ruokatuotannon opiskelijat ja osa tarjoilijoista on työssäoppimassa, mutta muut keväällä valmistuvat kokkiopiskelijat ovat vielä koululla muutaman viikon. Juomien myynti ja tarjoilu -tutkinnon osan opiskelijat lähtevät työssäoppimaan baaritiskien taakse 15.helmikuuta alkaen. À la carte -tutkinnon osan opiskelijat ovat vielä talvilomaan saakka koululla. Talviloma on viikolla 9, helmi-maaliskuun vaihteessa.

À la carten opiskelijat ovat suunnitelleet kolmen iltaravintolan menut, ensimmäisen teema oli
Kiina ja Intia

Ennen ravintolan aukeamista on "tuhat tehtävää", jotka pitää hoitaa. Ryhmä, joka on suunnitellut menun on myös jakanut vastuut. Tavallisesti alkuruoalla, pääruoalla ja jälkiruoalla on oma vastuuhenkilönsä, joka ohjeistaa muita opiskelijoita toimimaan suunnitellulla tavalla.
Lisämauste kahdessa ensimmäisessä iltaravintolassa oli, että ryhmän kokkiopiskelijat hoitivat myös asiakaspalvelun. Asiakkaiden palvelutilanne ja annosten bongaus kassaan vaati tarkkuuta ja oikeasta asennetta.
Seuraavat kuvat on otettu ennen kuin annoksia on alkanut nousta asiakkaille.
 


 
Näihin laseihin tuli kokin yllätys
Voikukkia :)
Sali katetaan tilausravintolaksi
 
toinen teema oli Ranska 

 Kuvakollaasit kertoava kuvin osia illan töistä ja työn tuloksista.




ja kolmas iltaraintola, joka on vielä tulossa perjantaina 17.2., on teemaltaan Lappi. Menu julkaistaan viikkoa ennen Kahvila-ravintola Punaportin sivuilla.
 
Kolme täyttä koulu- ja työviikkoa talvilomaan. Tammikuu meni nopeasti ja tuntuu, että tämä helmikuu tulee menemään vielä nopeammin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti