keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Häme -teema iltaravintolassa

Viime perjantaina oli syksyn ensimmäinen iltaravintola Kahvila-ravintola Punaportissa. Keittiössä annoksia valmistivat ja nostivat näyttötutkintokokkiopiskelijat. He ovat aikuisia, jotka opiskelevat kahdessa vuodessa kokiksi. Valinnaisista tutkinnon osista lukuvuoden ensimmäisenä heillä (suurimmalla osalla) oli à la carte -ruoanvalmistus.

Häme -menu oli opiskelijoiden ja opettajan suunnittelema.

 Tilan somistuksen, kattamisen ja asiakaspalvelun hoitivat kakkos- ja kolmostarjoilijat.
Ulkona upea syksyn ruska ja sisällä vielä odottava tunnelma.

Kaikkia listan ruokia en saanut kuviin, koska meitä oli vain kaksi. Söimme kaksi erilaista annosta joka setistä (alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka)
 Alkuun kalalautanen ja hämäläinen munajuusto. Molemmat maistuivat! Savusellerikeittoa kehuttiin myös kovasti.
Pääruoaksi Vanajaveden kuhaa ja
hirvi Wallenbergia. Molemmat annokset olivat erinomaisia. Myöhemmin kuulin, että metsäkaurisannos oli myös kaunis ja hyvän makuinen
Juomina alkuun kuohuviiniä, kuhalle valkoviiniä ja hirvelle punaviiniä.
Jälkiruokien kanssa oli käydä hassusti.Kävimme niihin käsiksi ennen kuin muistin ottaa kuvat.
 Liekitetty hämäläinen kreppi ja pannacotta seuralaisineen maistui vallan mainiolta.
Jälkiruokaviininä Lepaan Anna.

Illan täydensi Sibeliusfantasia Hämeenlinna torilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti