sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Kääretortut

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijat ovat olleet jo muutaman päivän keittiössä. Tutustuminen keittiön laitteisiin ja paikkoihin tehdään samalla, kun valmistetaan helppoja perustöitä. Ensimmäisinä töinä on leivottu kääretorttuja.
Taikinan teon jälkeen pohja on paistettu, täytetty ja rullattu. Niistä vaiheista ei ikävä kyllä ole kuvia, mutta torttujen pakkaamisesta kylläkin.

Tortut leikataan sopiman mittaisiksi. Ne laitetaan grilliveneeseen (alusta) ja sen jälkeen grillivene torttuineen pakataan krokopussiin.Kuvassa oleva saumauslaite ei ole käytössä torttuja pakatessa.

Tänä syksynä otimme käyttöön uudet etiketit ja se teettää aluksi hieman töitä. Ohjeen on oltava Jamix-ruokatuotanto-ohjelmassa, jotta tuotteelle saadaan asianmukainen tuoteseloste. Kaikki osaston opiskelijat saavat omat tunnukset ohjelmaan ja vähitellen opiskelun edetessä osaaminen ohjelman käyttöön lisääntyy.Ykköset eivät vielä ole päässeet siihen käsiksi.
Tuotteet hinnoitellaan ja sen jälkeen ne ovat myynnissä Kahvila-ravintola Punaportin myymälässä.
Eikö olekin hyvän näköisiä kääretorttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti