torstai 4. tammikuuta 2018

Punaportin vuosi 2017 2/2


Meillä Punaportilla ja koko osastollamme tapahtuu koko ajan jotain. Syksyllä 2017 oli hienoa olla mukana tekemässä luomupuuron syönnin maailmanennätystä. Kaikki Tavastian keittiöt osallistuivat kisaan mukaan syyskuun alussa. Punaportilla lounasryhmä valmisti jälkiruoaksi luomu-uuniohrapuuroa. Me vitriinituotteissa otimme hieman modernimman näkökulman asiaan ja valmistimme luomutuorepuuroa. Luomupuuron ME syntyi 390 230 annoksella ympäri Suomen.


Syyskuussa toimittiin jälleen hieman normaalista poikkeavalla tavalla, ainakin lounaan suhteen. Noutopöydän sijasta lounas tarjoiltiinkin nyt lautasannoksina. Lounasta valmisti á la carte -ryhmä.


Lokakuussa Punaportilla vieraili Hämeen Sanomien toimittaja kuvaajan kera. He tekivät haastattelua ammatillisen ohjaajan työstä.


Marraskuussa oli kakkosvuoden kokeilla vuorossa ammattiosaamisen näyttöjä. He suunnittelivat ja valmistivat lounasruoan sekä tekivät siitä myös ravitsemussuositusten mukaisen malliannoksen.


Joulukuussa Punaportin kahvilan infotaulussa pyöri meidän oma joulukalenteri. Joka päivä oli aina jokin ajankohtainen aihe joko kahvilan tuotteista, TaitavaShopista tai jostain muusta toimintaamme liittyvästä asiasta.


Joulun alla julkaistiin Hämeenlinnan ravitsemisalan opetuksesta kertova kirja: Keittäjäaatteen vaalijat. Tekijöinä kirjassa olivat Varpu-Liisa Haahtela, Anelma Laurila ja Raili Lotti.



Tämä vuosi päättää yhden aikakauden sekä osastomme että myös koko ammattiopiston historiassa. Reformin myötä tulee muutoksia paitsi ammattiopistotasolle niin myös meidän Horecaelt -osastomme on kokenut pienen muutoksen vuoden vaihtuessa. Osastomme uusi nimi on nyt RaCE eli ravintola, catering ja elintarvike. Olemme siis humoristisesti sanottuna Amazing RaCE Tavastia.

Tässä lopuksi vielä pari kuvakollaasia kahvilan vitriinituotteista. Ensin suolaista ja sitten makeaa.

Hyvää alkanutta vuotta 2018 kaikille blogimme lukijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti